Hopp til innhold. Hopp til kontaktinformasjon. Høykontrast

InBusiness AS har fusjonert med Coretrek AS. Besøk oss på www.coretrek.no.

Slik bruker du Yoast SEO plugin i WordPress

For å gi våre kunder god synlighet i Google, installerer vi alltid Yoast SEO plugin. Det regnes som det beste plugin for søkemotoroptimalisering. (En plugin er en tilleggsfunksjon man kan laste ned etter ønske/behov). Brukes den riktig, vil den hjelpe deg med å rangere bedre i Google. Vi har derfor laget denne denne artikkelen for å vi vise deg hvordan du bruker de viktigste funksjonene i Yoast SEO.

Når du redigerer en artikkel, ser du dette:

SEO_Yoast_Wordpress_3things-590x457

Det er punkt 1, 2 og 3 som er det viktigste her.

1. Lag unike titler
Google ønsker at du på hver enkelt side har unike titler. Du legger den inn slik:

seo_title_Wordpress-590x72

Denne tittelen vil som oftest også vises i søkeresultatet i Google:

yoast_plugin_Google_View1-590x82

Det er derfor viktig at den inneholder gode søkeord og er selgende slik at de mulige kundene vil klikke inn på nettopp din side. Du får tydelig beskjed av Yoast mht hvor lange titler du kan legge inn.

2. Lag unike beskrivelser
I tillegg må du ha unike beskrivelser. Denne beskrivelsen er noe Google ser etter, og som oftest brukes den i søkeresultatet til Google. Den bør mao beskrive siden og være selgende nok til at mulige kunder klikker inn til nettopp din artikkel.

yoast_plugin_Google_View_Beskrivelse-590x82

Også her får du tydelig beskjed av Yoast mht hvor lange beskrivelser du kan legge inn.

3. Fokus nøkkelord
Dette er det søkeordet/søkefrasen du ønsker artikkelen din skal rangeres på. Er det f.eks «leie kontor», så legger du det inn slik:

SEO Yoast fokus nøkkelord

Da vil Yoast gå igjennom siden og se om ordet er brukt på de riktige stedene. Vi gjør oppmerksom på om du bruker en type Visual Composer (drag-and-drop-funksjon) lignende måte å bygge artikler, så vil ikke alltid denne funksjonen fungere 100%.

Yoast gjør en analyse av siden du jobber med. Er det punkter markert i rødt, bør du gjøre noe med dem. Om man ikke har gjort jobben bra, kan det se f.eks slikt ut:

Punkter du kan endre på når du bruker Yoast SEO plugin for WordPress

Prøv å rette punktene i rødt og oransj. Forstår du ikke hva de betyr, så ta kontakt.

Det finnes mange innstillinger du kan gjøre i Yoast. Mye er satt opp riktig pr default, men noen ting bør du endre på. Disse tar vi ikke opp i denne blogg artikkelen, men ta kontakt om du ønsker å utnytte enda mer av mulighetene i Yoast SEO plugin.

Har du WordPress, men ikke installert og tatt i bruk denne plugin, så bør du få fingeren ut og gjøre det. Den er lastet ned over 1 million ganger.

Om forfatteren

Arve

Arve har jobbet med nettløsninger og digital markedsføring i over 22 år. Sammen med sine kunder har han bidratt til at norske bedrifter har økt omsetningen sin via digitale kanaler. Arve jobber til daglig som digital markedsfører og prosjektleder i InBusiness AS. Kontakt Arve på arve@inbusiness.no