Hopp til innhold. Hopp til kontaktinformasjon. Høykontrast

InBusiness AS har fusjonert med Coretrek AS. Besøk oss på www.coretrek.no.

Google kan svarteliste nettstedet ditt om du ikke har SSL sertifikat (https)

En av verdens største sikkerhets blogger, Sucuri, mottar daglig henvendelser fra fortvilte nettsteds eiere som har fått nettstedet sitt svartelistet hos Google.

Når Sucuri har sjekket årsaken har man sett at det kun skyldes at nettstedet mangler SSL sertifikat (https), men Sucuri nevner også at disse nettstedene ofte har vært utsatt for hacker angrep tidligere, men at dette har blitt ryddet opp i. Ved å aktivisere SSL på nettstedene har man fått fjernet svartelistingen.

Hvorfor ha SSL sertifikat?
SSL sertifikat sikrer kommunikasjonen mellom ditt nettsted og dine besøkende. Dette gjør at kommunikasjonen er mye tryggere og oppleves som et kvalitetstegn av både Google og de som besøker nettstedet ditt.

Alle nettsteder som har skjema, innlogging eller andre type input felter bør ha SSL for å unngå å komme i situasjoner hvor man kan bli svartelistet i Google.

Dagens nettlesere forteller brukere om nettstedet er sikret eller ikke på ulike måter.

Illustrasjonsbilde fra Chrome

Illustrasjonsbilde fra Chrome

Illustrasjonsbilde fra Firefox

Illustrasjonsbilde fra Firefox

Felles er at brukere kan oppleve at ditt nettsted ikke er trygt. Dermed kan du tape salg og miste kunder.

Ønsker du et trygt nettsted og bedre rangering i Google? Vi tilbyr et domenevalidert SSL sertifikat til kr 2.000,- pr år.  Send e-post til inbusiness@inbusiness.no eller din kundekontakt for å bestille. Eventuelt slå av en chat med oss 🙂

Om forfatteren

Eirik

Eirik har jobbet med nettbutikker og webløsninger i over 10 år. Han jobber til daglig som prosjektleder i InBusiness AS.