Hopp til innhold. Hopp til kontaktinformasjon. Høykontrast

InBusiness AS har fusjonert med Coretrek AS. Besøk oss på www.coretrek.no.

Digital markedsføring

Digital markedsføring

I følge Wikipedia er dette digital markedsføring:

Digital markedsføring er et samlebegrep for all markedsføring som foregår på elektroniske enheter.

Dette gjelder smarttelefoner, mobiltelefoner, pcer og spillkonsoller. Markedsføringen kan forgå med bruk av e-post, søkemotorer, applikasjoner og sosiale medier.

 

«For InBusiness er digital markedsføring det vi jobber med hver dag for å gi våre kunder økt salg.»

 

Dette er de mest brukte elementene innen digital markedsføring:

 

Et nettsted er hjertet i digital markedsføring - InBusiness AS

Nettstedet og nettbutikken

Dette er hjertet i digital markedsføring slik vi ser det. Noen digitale kampanjer kan kjøres uten et nettsted. Men er det noe 21 års erfaring i gamet har lært oss, så er det at våre kunder får absolutt best uttelling om de har en bra nettløsning.

Nettløsningen kan f. eks være:

 • En ren informasjonsside
 • En blogg (typisk brukt ved såkalt inbound marketing)
 • Nettbutikk

 

Et nettsted fungerer som en digital butikk – hvor så mange som mulig av de besøkende skal utføre en handling som har en verdi for dere. Dette kalles en konvertering. Les mer om konverteringsoptimalisering nedenfor.

Nettstedet må være bra. OK, hva i all verden innebærer det?

Her er noen punkter:

 • Du må være fokusert på brukerne av nettstedet. Det må være bygget opp for å serve deres behov, ikke interne behov
 • Det må ha bra innhold hvor dere fremstår som eksperter innen deres felt. Tenk kvalitet, kontra kvantitet.
 • Det må være raskt og bra kodet
 • Det må være konverteringsvennnlig

 

Dette er bare noen punkter som må oppfylles. Vi har laget nettsider og nettbutikker i 21 år og vet hva som fungerer.

 

Søkemotoroptimalisering (organisk)

Et nettsted må ha besøk. En viktig del av digital markedsføring er å få Google til å like nettstedet. Kommer du høyt opp i Google på de produkter og tjenester du selger, er du nærmest sikret godt med besøk og godt salg (så lenge nettstedet er bra og produktene/tjenestene er riktig priset).

Les mer om hvordan du får Google (og andre søkemotorer) til å like ditt nettsted.

 

Betalt annonsering ved hjelp av Google AdWords

Det kan være tidkrevende å komme høyt opp i Google på organisk søk, det er ikke til å legge skjul på. Hva kan man da gjøre? Jo, da har man et kjempegodt alternativ i Google AdWords. Her kan man enkelt forklart betale seg frem i køen i Google sitt søkeresultat.

Setter man opp en kampanje på riktig måte, kan man få veldig god avkastning på investert beløp. Vi har kunder som har en ROI (Return On Investment) på flere hundre prosent. Hadde aksjemarkedet vårt så lønnsomt, så ville alle hatt masse aksjer 🙂

Les mer om Google AdWord annonsering og hva vi kan hjelpe med.

 

facebook-logo

Facebook

Facebook er også et veldig viktig verktøy i digital markedsføring. Vi fleiper ofte med at Facebook ikke er et sosialt medie. Det er bare et skalkeskjul, Facebook er egentlig en heftig annonseringsplattform. De fleste «forteller» daglig om seg selv til Facebook. De kjenner snart sine brukere bedre enn din beste venn kjenner deg.

Før kunne man få gode resultater uten å betale noe til Facebook, men vi ser en trend hvor det er vanskelig å lykkes uten å betale noe til Facebook.

Se våre pakkeløsninger for Facebook markedsføring.

 

E-post

Markedsføring ved hjelp av e-post er en gammel traver man ikke skal undervurdere. Det å sitte på en bra e-post liste over kunder/potensielle kunder kan være en gullgruve.

Har du nettbutikk, er automatisering av utsendelser et nyttig tips. Det sparer deg for mye tid og øker omsetningen om det gjøres riktig. F.eks er forlatt handlekurv noe du bør vurdere om du har nettbutikk.

Man kan få bra ROI om e-post markedsføring gjøres riktig. Hva er så riktig?

Ta kontakt for gode tips for e-post markedsføring.

 

Videoer

Vi kan vel trygt si at 2017 var året da video virkelig eksploderte på nettet. Hvorfor det? Vi ser fire hovedgrunner:

 1. Det har blitt enklere å lage videoer. I dag kan alle bedrifter være en lite mediehus om de ønsker.
 2. Folk har det travelt. De liker å se en god video kontra å lese masse tekst på en skjerm. Video er rett og slett ofte den beste måten å formidle innhold.
 3. En video aktiverer flere sanser og følelser, som igjen kan gjøre inntrykk og påvirke handlinger
 4. Facebook liker videoer, og sprer dem til flere enn vanlige innlegg

 

Viste du at 70% av B2B kjøperne ser video når de undersøker om de skal kjøpe fra din bedrift? Rundt 48% av de som undersøker, ser 30 minutt eller lenger på video. Det er heftig lenge! Lag videoer som hjelper de potensielle kundene å lære deg og dine produkter/tjenester å kjenne.

Vi samarbeider med gode filmprodusenter, som f.eks Feberfilm.no. I sammen med deg, filmprodusent og oss, lager vi en strategi for videomarkedsføring.

Ta kontakt for å komme igang med videomarkedsføring.

 

Konverteringsoptimalisering

Dette er ikke et eget medium eller en sosial kanal, men et tankesett for å stadig få mer verdi ut av nettsatsingen.

La oss begynne med å forklare hva en konvertering er: Det er rett og slett når noen på nettsiden utfører en handling som har en verdi for din bedrift. Det kan være å kjøpe et produkt, fylle ut et kontaktskjema, melder seg på et nyhetsbrev, tar en chathenvendelse osv osv.

Hva er så konverteringsoptimalisering? Jo, det er å jobbe for å få så mange konverteringer som mulig.

Takket være lang erfaring med hva som fungerer og hva som ikke fungerer, kan vi være en partner som hjelper deg med konverteringsoptimaliseringen. Prøv gjerne vår kalkulator for å se hvordan små endringer i konverteringsprosenten, kan betyr for din bunnlinje: https://www.inbusiness.no/kalkulator-nettbutikk/

Få hjelp, eller gjøre mye selv?

Vi opplever at det er færre og færre bedrifter som kun gjør salg via tradisjonelle kanaler eller «Word of mouth». Kunnskap om digital markedsføring er mao svært viktig. Bør man løse dette internt eller eksternt? Dette er et spørsmål vi stadig blir spurt. Vårt svar er ofte: Vi må jobbe sammen.

Digital markedsføring er et omfattende felt, og et felt i stadig utvikling. Det er omtrent umulig å følge med på alle nye ting og muligheter som oppstår – om man ikke daglig jobber med digital markedsføring. Vi jobber primært med små og mellomstore bedrifter, og de ansatte der har ofte mer enn nok å gjøre i arbeidstiden. Er dere en stor bedrift med en oppadgående markedsavdeling med nok av folk, så kan digital markedsføring selvsagt gjøre internt. Men om dere er som de fleste små og mellomstore bedrifter, så bør store deler av den digitale markedsføringsjobben outsources.

 

Oppsummert

Digital markedsføring gir et hav av muligheter. InBusiness jobber med alle deler innen digital markedsføring og velger du oss som leverandør, har du en lagspiller som kan spille dere bra.

Forfatter av artikkelen
Arve Hinna har i 21 år jobbet med nettløsninger for norske bedrifter. Ønsker du å starte nettbutikk eller få mer ut av dagens nettbutikk? Ta kontakt med Arve på arve@inbusiness.no eller 901 33553

Arve Hinna fra InBusiness AS